Ny perrong

Av

Jack och jag fick lite ”egentid” tillsammans. Vi tog tillfället i akt att bygga en perrong till en av våra stationer, den som i dag kallas för Backeby station, även om den ligger närmare Branteberg. Kanske får vi göra ett namnbyte?

Stationen ligger i framkant på anläggningen, utan något skydd mot eventuella fallolyckor av lok och vagnar. En perrong här blir en form av skydd. Ute i förrådet hittar vi alla rester av cellplast som jag sparat och vi väljer ut ett stycke som är tillräckligt långt för att fungera. Vi tar fram penna och linjal och markerar ut var vi ska skära. Fram med den vassa kniven. Vi skär ut ramper till perrongen också, så att passagerare eller eventuella lastfordon kan ta sig upp där.

Ovanpå cellplasten mäter vi ut och klipper till ark föreställande grå stenplattor. Dessa limmas sedan på och vi låter tvingar och böcker pressa dessa så att limmet får möjlighet att verkligen fästa överallt.

Resultatet

Resultatet blir bra. Jag tar fram min systemkamera och fotar fina närbilder på det nya stationsområdet.

Nya perrongen syns i förgrunden.

Reklam på perrongen, res med SJ och se nya Sonic-filmen på Brantebergs biograf. Se upp för tåg, det är ”Förbjudet att beträda spåret”. Vad gör mannen på perrongen. Väntar han på tåget? Det är detaljerna som ger modellen liv.

Den nya stationen är färdig och det gamla RC-loket med bruna SJ-vagnar kan rulla in för att hämta upp och lämna av passagerare.


Kommentarer

2 svar till ”Ny perrong”

  1. Profilbild för Mats Brunberg
    Mats Brunberg

    Jättefint jobbat och att Jack får vara delaktig i skapandet. Gunnar den kreativa verksamheten.

    1. Tack för kommentaren 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *