En ny sektion

Av

Det tog bara ett år innan vi insåg att vi behövde ännu mer plats att bygga på. För var skulle vi placera bondgården, ängarna och åkrarna?


Vi åkte till Byggmax och köpte en plywoodskiva 120×120 cm stor. Modulen är tänkt att placeras vid anläggningens högra sida. Den stora skivan är 120 cm djup där den är som bredast men i hörnen 90 cm. Tanken är att den nya modulen ska ta vid här och behöver alltså vara 90 cm djup, men samtidigt följa diagonalen.

Modul är ett del av en större modelljärnvägsbana som tillsammans med de andra modulerna blir till en stor helhet. Inom MJ-världen har moduler en standard för att olika MJ-byggare ska kunna sammanfoga varandras moduler.

Vår modul är i ärlighetens namn mer av en sektion, då den inte kommer följa någon standard. Den kommer alltså att passa ihop med moduler från andra anläggningar utan endast med vår egen.

Skivan har fått sin form och vi håller på att skruva fast ett ramverk under så att den ska bli stabil och ha något att fästa benen i. Iris hjälper till med att både skruva och slipa kanterna.

Jack leker på den nya skivan och funderar ut var de nya husen ska placeras.

Följ arbetet med den nya modulen genom att klicka på knappen nedan.


Kommentarer

Ett svar till ”En ny sektion”

  1. Profilbild för Mamma Karin
    Mamma Karin

    Så fin tågbana och hemsida och fina sagor Iris, Jack och Anders! Jättespännande att följa ert fantastiska arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *