Påskatåget på Minivärlden

Av

På påskafton körde vi mot Ljungby för att titta på Minivärlden. De beskriver sin verksamhet så här på sin hemsida: ”Välkommen till Minivärlden Ljungby, som är ett besöksmål som skapas, drivs och utvecklas helt ideellt av föreningen Ljungby Järnvägsförening TågCentralen. Vi är en mycket ambitiös förening som faktiskt har Minivärlden som vår hobby. Vi har öppet så ofta vi kan och alla intäkterna går till att skapa en intressant upplevelse  för hela familjen, tågnörden, modellbyggaren, historikern, konstnären eller vem du än må vara…”

Vi blev positivt överraskade. Det är flera imponerande anläggningar. Det är också väldigt pedagogiskt uppbyggt där besökaren har möjlighet att läsa om de verkliga platser som visualiseras. Man har också möjlighet att titta under banan hur allt elektriskt kopplats. Samt hur arbetet med banorna görs. Det går till exempel att titta in i verkstaden, där modeller och landskap tillverkas. Eftersom allt drivs ideellt av entusiaster blev vi väldigt trevligt bemötta av kunniga medlemmar, unga och gamla, män och kvinnor. Det fanns mycket för barnen att göra också. Vi rekommendera alla att åka hit.

Lilla Småland

Lilla Småland är namnet på miniatyrvärlden, som kommer att växa till drygt 450 kvadratmeter. Här möter du ett Småländskt landskap med verkliga berättelser.

Landet Somewhere

Bent Schultze var en doktor som hade en enorm bana i sitt hem. Här har den återuppbyggts.

Inköp i butiken

Det fanns en liten butik där det såldes både begagnade och nya prylar. Vi köpte en Fleischmann-pult, två lok och träd.

Vi köpte en lite spårvagn som rullar fint på banan.

Där köpte vi också ett östtyskt S-bahn-tågset.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *